Bedrukte PE-folie – Tacker

Dit is de goedkoopste manier om uw vloerverwarming te verwezenlijken. De isolatielaag wordt gevormd door een 4cm dikke polystyreenlaag ofwel door een gespoten PU-isolatie. Deze PU-laag dient meestal te worden geschuurd en geëgaliseerd om de vereiste vlakheid voor het aanbrengen van de PE-folie te bekomen. Op deze folie is een raster gedrukt met een maasbreedte van 5cm waardoor elk veelvoud van deze afstand als legafstand kan worden aangewend. Dit resulteert in een nagenoeg onbeperkte plaatsingsvrijheid waarbij de bevestiging van de buizen gebeurt door middel van tackerklemmen (prikbeugels) of met metalen klemmen.

Om de fixatie van de buis te vereenvoudigen en een snellere plaatsing te bekomen, kan u gebruik maken van een speciale beugelprikker of tackerapparaat.

Geprofileerde isolatieplaat

De geprofileerde platen zijn vervaardigd uit moeilijk ontvlambaar PS-schuim en zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling waardoor een bijkomende PE-folie, volgens DIN 18560, niet meer vereist is. De platen zijn voorzien van een tand- en groefsysteem waardoor een stevig geheel wordt gevormd en een snelle plaatsing kan worden bekomen.

Alle kunststofbuizen met een buitendiameter van 16 tot en met 20mm kunnen tussen de noppen worden vastgedrukt waardoor bijkomende bevestigingsklemmen nagenoeg overbodig worden.

De mogelijke legafstanden zijn: 70-140-210mm (bij diagonale verlegging) en 100-200-300mm (bij orthogonale verlegging). Ook zorgt de overbrugging tussen de noppen voor een volledige inbedding van de buis in de chape wat resulteert in een optimale warmteafgifte.

Noppenfolie

Dit verlegsysteem bestaat uit voorgevormde noppenplaten uit PE. Elke plaat (1m²) is voorzien van een speciale randstrook waardoor de platen met elkaar kunnen worden verbonden.  Zo bekomt u 1 grote noppenfolie waartussen de vloerverwarmingsbuizen zullen worden vastgeklikt.  De noppenfolie dient enkel als bevestigingsmat waardoor ze steeds op een onderliggende isolatielaag moet worden geplaatst.  Deze onderlaag kan zowel met gespoten isolatie als met vlakke isolatieplaten worden uitgevoerd.

Alle veelvouden van 5cm kunnen als verlegafstand worden toegepast.  Wel dient u de minimale buigradius van de vloerverwarmingsbuis in acht te nemen om het dichtknikken van de buis te vermijden.  Om praktische redenen is de verlegging enkel mogelijk met onze alpex-duo buis ø16/2.

Bouwstaalmatten

Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis d.m.v. speciale buisklemmen verbonden aan de bouwstaalmatten. Bovendien wordt de buis volledig door de chape omhuld waardoor er een optimaal contact ontstaat tussen de buis en de chape. De buisklemmen, geschikt voor buisdiameters 16, 18 en 20mm dient U in de knooppunten van de bouwstaalmatten te plaatsen. Op deze manier kan de buis in beide richtingen worden verlegd.

Profiellatten

In de houders van deze U-vormige kunststoflatten kunnen verwarmingsbuizen met een buitendiameter van 16 tot 18mm worden vastgedrukt. Bovendien hebben deze kunststofprofielen een standaardlengte van 1m (eenvoudig te transporteren) en kan U ze onbeperkt aan elkaar vastklikken. Ook is elk profiel voorzien van een sterke kleeflaag waardoor ze vrijwel op elke ondergrond kunnen worden gefixeerd.

Droog systeem

Wanneer de vrije opbouwhoogte beperkt is of wanneer de totale massa van de vloerconstructie niet te groot mag zijn, is het aanwenden van een droog vloerverwarmingssysteem meestal de enige mogelijkheid. Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen in de isolatie verzonken waardoor de totale opbouwhoogte kan worden herleid tot 6cm. Dit systeem is dus bijzonder geschikt voor renovatieprojecten.

De basisisolatielaag bestaat uit een 3cm dikke voorgevormde polystyreenplaat waarin de warmtespreidende plaatjes en de alpex-duo meerlagenbuis worden geplaatst. Vervolgens wordt het volledige vloeroppervlak bedekt met een warmtegeleidende afdekplaat om de warmtespreiding verder te optimaliseren.

De chape of droge vloerelementen komen dus nooit rechtstreeks in contact met de vloerverwarmingsbuis, vandaar de benaming “droog systeem”. De mogelijke verlegafstanden zijn 12,5 en 25cm.

Droog systeem: Type 1

Droog systeem: Type 2

Kom een kijkje nemen in onze toonzaal

Bezoek onze showroom te Putte-Mechelen (Antwerpen) en Ontdek wat Vertommen allemaal te bieden heeft op gebied van
badkamers,keukens, sanitair, verwarming en airco. Laat je inspireren in onze ruime, trendy toonzaal.

Back to top