Verwarming radiatoren & convectoren

Voor de verwarming van uw woning vindt u bij Vertommen o.a. mooie design radiatoren zowel op CV als elektrisch en convectoren op lage en hoge temperatuur.

In ons aanbod vindt u zonder probleem de radiator van uw dromen.

RADIATOR & CONVECTOR

Radiatoren en convectoren zijn nog steeds populaire verwarmingselementen. In vergelijking met andere warmtelichamen lijken ze sterk op elkaar en zijn ze relatief goedkoop. Het belangrijkste verschil ligt in het soort warmte. Hoewel ze vaak met elkaar verward worden werken ze volgens een ander principe. Radiatoren met stralingswarmte zorgen voor een voelbare warmte in de kamer. Hoe dichter u bij de warmtebron bent, hoe warmer u het hebt. Convectiewarmte zorgt voor een gelijkmatige opwarming van de kamer. Verwarmde lucht wordt de kamer ingestuwd, stijgt op en circuleert door de kamer. De omkasting van convectoren blijft koud, waardoor verbranden door aanraking wordt voorkomen. Door de grote waterinhoud blijven radiatoren nog lang na het uitschakelen van de warmtebron warmte afgeven. De opwarmtijd is dan weer langer. Esthetisch en van uit design standpunt gezien worden de verschillen alsmaar kleiner.

Convectoren zijn in het algemeen kleiner en lichter omdat ze slechts een minimale waterhoeveelheid dienen te bevatten. Maar mooie radiatoren die bekleed worden met een effen paneel lijken zeer sterk op een convector.

De snelle en gelijkmatige opwarming is een belangrijke troef voor convectoren. Radiatoren geven meer stralingswarmte af dan convectoren en dat wordt door veel mensen ervaren als een aangenamere verwarming. Er is ook enorm gesleuteld aan het design van de radiatoren waardoor het echte sfeerbrengers in het interieur geworden zijn.

Radiator: warm water stroomt door buizen of platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgeven. Grotere waterinhoud dus dan bij convector.

Convector: warm water stroomt enkel door dun buisje dat omgeven is door een warmtewisselaar van lamellen.

Voor verder info raadpleeg onze specialisten bij Vertommen.

Kom een kijkje nemen in onze toonzaal

Bezoek onze showroom te Putte-Mechelen (Antwerpen) en Ontdek wat Vertommen allemaal te bieden heeft op gebied van
badkamers,keukens, sanitair, verwarming en airco. Laat je inspireren in onze ruime, trendy toonzaal.

Back to top