DEKTON: het materiaal van de toekomst 

Eigenschappen die van Dekton een ideaal materiaal maken voor werkbladen. Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verandert na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

 

Hoge krasbestendigheid

Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

 

 

Vlekbestendig

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

 

Hoge hittebestendigheid

Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. Warme pannen en apparaten zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet zonder dat dit wordt beschadigd.

Slijtvast

Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet waardoor het een ideaal oppervlak is voor commerciële toepassingen en voor vloeren die veel betreden worden. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

 

 

Bestand tegen vorst en dooi

Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken. DEKTON is verkrijgbaar in vier verschillende diktes afhankelijk van de vereisten voor de toepassing en het gewenste ontwerp, van 8 tot 30mm.

 

Buigvastheid

Met een meer dan vijf keer grotere buigsterkte dan graniet kan Dekton in dunnere oppervlakken over grotere spanwijdtes worden aangebracht en kunnen aanrechten, kookeilanden en bars worden voorzien van niet ondersteunde overstekken van maar liefst 30 cm. Zijn hoge drukvastheid maakt van Dekton een ideaal materiaal voor wandelgangen, vloerbetegeling of opritten.

Lage waterabsorptie

Dekton is niet poreus en hoeft nooit te worden afgedicht. Het voorkomt van nature dat vloeistoffen en gassen het oppervlak binnendringen. Daardoor is het een onderhoudsvriendelijk oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.

 

Kleurstabiliteit

Dankzij het vervaardigingsproces dat wordt gebruikt om Dekton te maken kan de pigmentatie en decoratie van het materiaal worden gecontroleerd, waardoor de verschillende platen onderling een betere kleurconsistentie hebben met als resultaat een duurzaam product dat na verloop van tijd geen kleur verliest. Het oppervlak dat u vandaag installeert zal er gedurende de gehele levensduur van het product als nieuw uitzien.

Dimensionale stabiliteit

Dekton is over de gehele plaat zeer constant qua dimensie en dikte. Hierdoor wordt de noodzaak om plaatcorrecties uit te voeren geminimaliseerd en is eenvoudige installatie mogelijk.

 

Kom een kijkje nemen in onze toonzaal

Bezoek onze showroom te Putte-Mechelen (Antwerpen) en Ontdek wat Vertommen allemaal te bieden heeft op gebied van
badkamers,keukens, sanitair, verwarming en airco. Laat je inspireren in onze ruime, trendy toonzaal.

Back to top