Wat zijn de kwaliteiten van poederlak en hoe wordt het onderhouden?

Poederlak wordt meer en meer een vaste waarde binnen de keuken – en badkamerwereld, naast de gekende melamine en laminaat. Poederlakken is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen MDF-paneel verstoven wordt. Het poeder blijft aan het MDF-paneel kleven waarna het in een oven gesmolten wordt tot een permanente laklaag. Poederlak deuren zijn herkenbaar aan de licht gekorrelde oppervlaktestructuur die zorgt voor een zeer aangename matte uitstraling. 

 

Belangrijkste kenmerken

  • Naadloze en homogene deuren: zowel de beide zijdes als de boorden worden gelakt.
  • Slijt – en krasvast:  het bakproces zorgt voor een uitzonderlijke sterke hechting van de gekleurde eindlaag. Hierdoor kent het product een lange levensduur.
  • Goed bestand tegen hitte en vocht: dankzij het gesloten homogene oppervlak zonder naden.
  • Hygiënisch:  het gesloten MDF-oppervlak is niet poreus en daardoor kunnen geen bacteriën binnendringen.
  • Grote designvrijheid: groefjes, afschuiningen en allerhande uitfrezingen zijn mogelijk. Hierdoor kan zowel een strakke, ultra moderne als landelijke stijl bekomen worden.
  • Ruim kleurenaanbod: deze worden afgestemd op de allerlaatste trends.
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding.
  • Het lakproces is 100% solventvrij

 

Onderhoud

Poederlak wordt onderhouden met een zachte doek, uitgewrongen in zuiver water, eventueel aangelengd met een neutraal wasmiddel. Daarna wordt het best onmiddellijk drooggewreven met een droge doek. Poederlak wordt best niet in volle zon gereinigd, want dit kan vlekken veroorzaken. Vetvlekken of lijm kunnen verwijderd worden met een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik op poederlak zeker geen aceton, alcoholhoudende middelen, zure of alkalische oplossingen die ester, glycolether of koolwaterstof bevatten. Zij kunnen de toplaag aantasten.

We kunnen dus besluiten dat er met poederlak zeer veel mogelijkheden zijn om uw eigen unieke keuken of badkamer samen te stellen!

Kom een kijkje nemen in onze toonzaal

Bezoek onze showroom te Putte-Mechelen (Antwerpen) en Ontdek wat Vertommen allemaal te bieden heeft op gebied van badkamers,keukens, sanitair, verwarming en airco. Laat je inspireren in onze ruime, trendy toonzaal.

Back to top